utmanare2

Utmanare redo

Idag tänkte jag visa och berätta lite om mitt senaste jobb. Jag blev kontaktad av byrån Wenderfalck, de behövde hjälp med att skapa grafik till tv-programmet Gladiatorerna som går på TV4.

Wenderfalck har ansvaret för sajten utmanareredo.se där man kan utmana gladiatorerna i olika övningar. De ville uppdatera looken för den här säsongen, så mitt jobb blev att skapa en ny logotyp i 3D, en bakgrund och en nedräkning. Deras gamla logga var gjord helt i Photoshop, så de ville ha en fetare och mer realistisk look. Jag började leta inspiration och testa mig fram i Cinema 4D som är 3D-programmet jag jobbar i.

Jag valde att återanvända ”gallerstrukturen” i den gamla loggan, så jag modellerade det och placerade det i bokstäverna. Det gav en detaljrikedom som fick loggan att kännas mer avancerad och intressant. Annars valde jag att hålla det rent och snyggt. Jag fokuserade mycket på att hitta en dramatisk och intressant ljussättning, jag ville att det skulle se kommersiellt ut, lite som en blockbuster-film.

Bakrunden som loggan ligger emot är gjord endast i Photoshop. Jag kombinerade bilder på himlar och moln, allt i separata lager så att det skulle gå att animera senare. Även här ville jag hitta en dramatisk look som skulle passa temat.

Nedräkningen som man ser innan utmaningen börjar är också gjord i Cinema 4D, med samma ljussättning som loggan. Här valde jag att hålla det enkelt, med ett slitet metallmaterial.

Här ser ni logotypen före och efter.

All 3D renderades smidigt på min Precision i hög upplösning. Det blev några korr-rundor men tack vare prestandan så var det inga problem. Renderingen går relativt snabbt så jag slipper bry mig om att det kan bli ett par extra rundor. Processorn gör ett riktigt bra jobb.

Det här var ett väldig roligt jobb, samarbetet med Wenderfalcks AD Jens Johnsson fungerade perfekt och vi hade samma tankar om look och känsla. Förhoppningsvis leder detta till fler spännande samarbeten i framtiden.

Allt finns att kolla på här.

Vi hörs om en vecka!

Elias

adminUtmanare redo