Trainees - Transformator Design

Tre trainees

Under hösten kommer 3 trainees att förgylla tillvaron på vårt kontor! Med start idag så kastas de in i Service Design världen med syftet att lära sig av våra designprocesser och få testa på Service Design på riktigt. Det är också ett tillfälle för oss att lära oss och inspireras av deras erfarenheter och perspektiv. För att ni ska få lära känna våra trainees lite bättre så följer här en liten presentation av dem!

Stina Behrens
Stina har ett starkt intresse och nyfikenhet för människor och dess behov. I kombination med en tidigare fil. kand. i sociologi och en bakgrund inom bistånd är hennes ambition att involvera och förstå människors beteende för att sedan väva in det i designprocessen. Genom att engagera andra och aldrig sluta undersöka hur användandet av designprocessen kan vidgas vill hon göra designer-rollen mer relevant i dagens samhälle. Stina är en engagerad problemlösare med en stark drivkraft som uppskattar att arbeta i projektteam där hon anser att de bästa resultaten uppstår.

Andrea Norell
Andrea har en kandidatexamen i Industridesign från Lunds Tekniska Högskola. Utöver det har hon även studerat teoretisk filosofi på Stockholms Universitet som inspiration för framtida projekt. Hennes superkrafter består av att hon kan bära 42 vinglas, rabbla alla Sveriges landskapsdjur och gör sina bästa fynd nere i grovsoporna. Hennes svagheter består av att hon fortfarande inte kan vissla, avskyr lukten av kanel och har en välutvecklad fotfobi.

Karin Lycke
Karin är en småstadstjej från Katrineholm som gjort många utflykter i världen och hamnade i början av 2000-talet i sin barndoms älskade stad Göteborg (pga Liseberg och sockervadd). Författar- och konstnärsdrömmar omfamnades i en utbildning till informationsproducent med huvudämnen som grafisk design och journalistiskt skrivande. År 2004 gick Karin ut och började arbeta som formgivare och AD. Hon gillade verkligen att spåna idéer och visualisera koncept. Men en frustration över att ofta komma in sent i processen började växa eftersom hon kände ett lika stort intresse för strategi som utförande. Karin kände behovet av att arbeta med relevanta projekt som kunde skapa mening för både sig själv och andra. För ett år sedan började hon därför läsa en Masterutbildning i Business & Design under vilken Karin förstod att det hon letade efter hade ett namn: tjänstedesign.

Vi på Transformator Design ser med spänning fram emot de kommande 4 månaderna tillsammans med våra nya trainees, och vi hoppas att vi kommer lära oss lika mycket av dem som de kommer lära av oss.

//Erik Westerdahl

Admin2Tre trainees