dell m3800

Tre månader med M3800

Sista inlägget i den här bloggen och jag ska försöka sammanfatta mina intryck av tre månader med M3800. Det låter som det vore en kompis ;), men så har den ju också varit med på semester och diverse jobbrelaterade resor.

Det finns egentligen få minus med den här datorn. De starkaste är för mig känslan på skrivbordet där mac fortfarande är överlägsna på att hitta rätt mjuka och tysta känsla. Touchpaden saknar också lite, det tog ett tag att förstå att den inte fungerar längst ut i kanterna. Den är egentligen inte så stor som den fysiskt är markerad att vara. Man luras lite på det.

Men de två minusen har ju egentligen bara med upplevelse att göra, och det kan ju faktiskt vara subjektivt. När det gäller funktion har jag faktiskt ingenting att klaga på. Jag har visat i ett tidigare inlägg att den presterade bättre än många av våra stationära datorer på kontoret vid rendering av bilder. Den klarar modellering i Revit och CAD galant. Just Revit ställer höga krav på prestanda, mer än några andra program vi jobbar med. Adobe programmen brukar inte vara några problem, och det har den också klarat fläckfritt. Den högupplösta skärmen är en stor fördel när man jobbar med ritprogram. Sämre skärmar kan tex visa en sned linje som uppbruten i delar och stegvis gå diagonalt istället för en ren linje. M3800 visar rena linjer.

Jag har också haft den hemma lite grann och bl.a. strömmat film. Det sköna med SSD-hårddisken är ju att den inte blir varm. Den hände någon gång att den kom upp lite i temperatur, men inte så att det laggade eller att man behövde avhjälpa det på något sätt.

Jag vill poängtera, om det är någon som blir konkret intresserad av att testa den här datorn, att den modell jag fått i knät är en av de mer maxade konfigurationerna. Den har en Intel Core i7 processor med fyra kärnor och 16gb RAM, 512 gb SSD hårddisk och Nvidia Quadro grafikkort på 2gb.  Mer specs hittar ni här.

När jag fick chansen att testa den här datorn, så tänkte jag faktiskt att det skulle vara lite för bra för att vara sant att det skulle vara en laptop som fixade Revit OCH var supertunn och faktiskt bärbar i och med den lätta vikten. Så jag är glad att den landade i mitt knä som på beställning. Jag kommer fortsätta använda den, och nu kan jag vara mer flexibel med varifrån jag jobbar även med tyngre applikationer. Eftersom det är en 15-tummare kommer den inte bäras fram och tillbaka varje dag, men det är helt klart en bärbar arbetsdator. Vill man springa med nåt i handväskan dagligen får det bli nåt mindre.

/ Lena

Admin2Tre månader med M3800