Throwback_2

Throwback

Hej!

Jag befinner mig just nu på Västkusten. I måndags åkte jag till min syster i Malmö för att bara hänga och ta det lugnt, sen åkte vi till våra föräldrar i Varberg för att fira påsk. På tisdag åker jag till Stockholm igen och drar igång lite nya projekt. Det kommer bli mycket retusch framöver vilket är kul, jag kommer göra en bildserie för juni-numret av Kupé, kan inte gå in på detalj där men det ska bli roligt! Det kommer även bli lite artist-bilder. Jag planerar att visa hur jag jobbar när det gäller retusch i ett framtida inlägg.

När jag var hemma i pojkrummet så hittade jag lite gamla skisser och anteckningar från tiden då jag började göra digital konst, för ca 10 år sedan. Nostalgitripp! Allt började på communityn Deviantart, där jag skapade en användare och började ladda upp bilder jag pressade fram ur photoshop. Jag fick en kick av att visa upp saker och få feedback av andra användare, det gjorde att man hela tiden ville utvecklas och bli bättre. Jag tror deviantart är en av de främsta anledningarna till att jag utvecklades relativt snabbt de första åren. Jag lämnade sen deviantart för Behance, där finns det mer seriösa användare och kvalitén är extremt hög. Jag känner fortfarande ett sug efter att ladda upp nytt material och få feedback, så fort jag får tid över försöker jag sätta igång nya projekt. Utan communities som deviantart och behance så hade jag nog aldrig varit där jag är idag. Var aldrig rädd för att få kritik på det du gör, sakerna jag är mest nöjd med genom åren hade aldrig blivit bra utan konstruktiv kritik från människor från jordens alla hörn.

Bilderna är alla ca 8-10 år gamla, det är kul att se vilka trender som gällde då. Det var mycket photoshop-brushes och skumma effekter. Man härmade väldigt mycket, såg jag en bild som jag tyckte om så försökte jag göra en likadan bara för att lära mig. Så gör jag fortfarande, men mer subtilt. Man lånar från massa olika kreatörer för att sedan hitta ett eget uttryck. Det är något jag fortfarande letar efter, målet är att hitta en stil där folk fattar att det är jag som har gjort det. Lyckas man någon gång med det så är jag nöjd.

Jag väntar fortfarande på att ett stort projekt ska bli officiellt så att jag kan blogga om det här, förhoppningsvis blir det om en vecka.

Ha det bra så länge!

Elias

adminThrowback