Tack för oss_Elding Oscarson_Livet Som Kreatör

Tack för oss!

Jag har varit den på kontoret som haft förmånen att arbeta mest med vår nya Dell Precision M3800 laptop, även om den turnerat runt lite mellan olika kollegor och arbetsuppgifter. Den har huvudsakligen använts som stationär bas tillsammans med vår nya Dell 4K UltraSharp UP3214Q skärm, men har också fått följa med på arbete utanför kontoret och tillbringade jul och nyår i Japan.

Sammanfattningsvis så har intrycket av själva datorn och skärmen varit väldigt bra. De senaste fem åren har jag bara jobbat i Mac-miljö, och är positivt överraskad i min återförening med PC. Designen är snygg och användarvänlig, prestandan mycket bra, och produkterna andas kvalitet över lag.

Det som varit negativt är framför allt två saker; att jag haft svårt med Windows 8 (både användarvänlighet och tekniska problem) samt den höga upplösningen på skärmen som gör att vissa program skalas till att bli pyttesmå. I båda dessa fall ligger ju problemet i mjukvara och inte i själva datorn.

Här följer en genomgång av de olika delarna:

Skärm (Den externa Dell UltraSharp UP3214Q respektive laptopens skärm)
Den externa 32-tums skärmen är maffig, nästan lite i största laget, även om det är praktiskt att kunna arbeta i flera program samtidigt på samma arbetsyta. Jag har bara använt en skärm i taget, men man kan även använda laptopens skärm som extrayta. Som jag nämnde tidigare så gör den höga upplösningen att vissa program, ex. Photoshop, inte fungerar så bra. Vissa program har inte anpassats till sådan upplösning än, och därför blir de alldeles för små och svåra att arbeta i. Jag har fått öka den generella skalningen vilket gjort allt annat jättestort.. Hoppas att utvecklingen går snabbt framåt inom detta område. Laptopens skärm funkar bra, även om det ibland kan uppstå störande reflektion i den blanka ytan.

Dator
Vi har inte haft några problem med laptopens prestanda, den jobbar snabbt och säkert, samt tyst. Verkar vara en kompetent maskin för arkitekter som ibland kör tunga program för 3D och visualisering. Den är smidig och lätt att ta med sig trots sin storlek. Upplägget att ha en extern skärm är perfekt för att få en stationär och bärbar dator i ett, bara att koppla ur en sladd och ta med, så har man hela jobbet i väskan.

Användarvänlighet
Vi är jättenöjda med hur datorn fungerat i vårt vardagliga liv på kontoret, och när det har varit något problem så fick vi bra support. Det var den första datorn med Windows 8 på kontoret vilket har varit lite krävande att ställa om till (kanske mest för att jag kom direkt från Mac-miljö), men det är nog en vanesak.

Vi ser fram emot vår framtid med datorn, tack för vår tid hittills!

Admin2Tack för oss!