elias sista

Sista inlägget

Hej!

Då var det dags för det sista inlägget här på Livet som kreatör. Veckorna har gått sjukt fort, kan knappt tro att det redan är 12 inlägg. Det har varit jätteroligt att få dela med mig av min vardag!

Utöver att berätta om livet som frilansare var uppgiften också att testa två produkter från dell. Datorn som ni redan vet är en Precision M5510 och skärmen är en Dell Ultrasharp UP2716D. Om vi börjar med datorn så var det en stor omställning för mig, jag har använt mac de senaste fem åren så att gå tillbaka till PC var svårt. Första intrycket var att själva styrplattan kändes svårnavigerad, jag fick gå in och manuellt ställa in känsligheten osv innan den gick att använda. Oftast kopplar man ju en extern mus till datorn, men det är inte alltid möjligt. Tagentbordet känns väldigt skönt, jag gillar verkligen tryckmotståndet i tangenterna. Jag tycker att designen känns som ett steg i rätt riktning, men den skulle kunna vara ännu mer ren och avskalad. Alla programmen flyter på bra, även när man jobbar med väldigt stora filer i Photoshop. Den fungerar även bra med mitt 3D-program Cinema 4d. 3D är ju extremt krävande och man kan inte jämföra en laptop med en stationär dator. Men om man ser till förutsättningarna så gjorde den jobbet. Själva arbetsflödet fungerar jättebra, det är när det kommer till rendering som det blir tyngre. Oftast låter jag datorn rendera över natten, så då spelar inte några timmar hit och dit någon roll. Skärmen fungerar jättebra, den enda nackdelen är att den är väldigt blank, så man får sitta mörkt för att inte få för mycket reflektioner. Efter bara någon vecka så vande jag mig vid windows och nu börjar alla snabbkommandon att sitta. Något som är en fördel och som gör att jag kommer stanna kvar vid PC är att det finns mycket fler plugins tillgängliga till Cinema 4D och andra program med för den delen som jag nu har lagt till i mitt arbetsflöde.

När jag jobbar på kontoret så har jag alltid datorn kopplad till min Dell Ultrasharp UP2716D. Jag har svårt att hitta något dåligt med den här skärmen, den är möjligtvis lite för blank men annars så är den otroligt bra. Den fungerar jättebra för retusch och bildbehandling. Den är skarp (som namnet antyder) och dessutom mycket snygg. Jag gillar verkligen den tunna ramen runt, det får den att kännas större, även fast 27 tum är stort nog. Tillsammans med datorn så blir det en setup med mycket hög prestanda, inte ultimat för 3D men för all annan grafisk produktion är det inga problem.

Tack till Dell för den här chansen, det har varit jätteroligt! Om ni vill fortsätta följa mitt arbete så finns jag på instagram (Eliasklingen) där uppdaterar jag ofta och blandar vardag och jobb. Ha det fint!

Elias Klingén 

adminSista inlägget