Non-tech-teknik - People People

Non-tech-teknik

En av flera startpunkter för People People’s Transparent Speaker var att designa teknik så att det bättre funkar i folks hem – helt enkelt lika mycket en inredningsprodukt som en högtalare. Man ska inte behöva ha en rymdskeppsliknande, led-blinkande silverfärgad plastprodukt i sovrummet, på teakbyrån eller framför Josef Frank-tapeten. Inte heller behöva ha ett trassel av svarta sladdar i hörnen i vardagsrummet som samlar damm.

Datorn är ju en annan teknikprodukt som återfinns i folks hem. I och med att laptops är mer portabla än Transparent Speaker så blir sladdlösningen ännu viktigare. Jag har accepterat att min Apple-laddare ligger tvärs över vardagsrumsgolvet, och kanske har jag accepterat den just för att den är omhändertagen rent designmässigt. Att den är vit istället för svart är nog en aspekt (det är personligt – jag föredrar vit), men också formen, materialvalen och precisionen i detaljerna. Såklart hade jag ju helst av allt inte velat ha någon sladd alls, men det är ju tyvärr oundvikligt.

Som jag nämnt tidigare så tycker jag att DELL har gjort ett bra jobb med designen av Precision M3800. Den passar in och kan ligga framme på bordet. Men jag hade önskat att strömsladden och laddarklossen hade varit lika väldesignad som datorn. Jag föreslår inte att man kopierar Apple och gör den vit, men att man ser datorn och laddaren som en helhet, för det är så jag kommer att uppleva användningen av dem.

// Anna

adminNon-tech-teknik