More behind than meets the eye_Kollor Designbyrå_Livet som kreatör

More than meets the eye

Ett spännande kundmöte, en diskussion kring problematiska bokpärmsryggar som inte går att lösa och sist men inte minst – sushi-torsdag. Så kan en vecka på en designbyrå se ut, där ingen dag är den andra lik. Det dyker alltid upp nya projekt och utmaningar att ta sig an, som kräver smarta lösningar, vilket troligtvis är det allra roligaste men också det svåraste för en kreatör. För det är inte alltid så enkelt det där med att göra något snyggt och funktionellt som samtidigt ska stämma överens med kundens egna önskemål.

Begreppet design kan därför vara en aning klurigt ibland, eftersom det alltid måste finnas en tanke bakom det du gör. Det räcker inte med att göra något bara för att det ser bra ut på ytan. Det måste också finnas något under den ytan med mycket djupare argument än så. Starka och tydliga argument som stödjer den slutliga produkten. En väl genomtänkt och noga utformad design är därför den som varar längst och det är alltså ingen slump.

Jag blir även ständigt påmind om hur tuff och hård den grafiska branschen egentligen är och hur mycket arbete som krävs för att lyckas nå dit man vill. Jag har fått höra att man inte heller får tro att det är som en kreativ liten bubbla där man tillsammans i ett team sitter och pysslar och har det allmänt trevligt ihop. Jag förstår helt klart innebörden av just den beskrivningen som någon en gång sa till mig, men måste ändå säga att stämningen på just det här
kontoret är oerhört gemytlig ändå. Här finns det till exempel, förutom en väldigt fin arbetsmiljö, även många schyssta redskap och hjälpmedel nära till hands. Som exempel på detta fick jag i slutet av förra veckan den stora äran att dela skrivbord med Dell Ultrasharp UP3214Q och det var minsann en riktig fröjd för ögat må jag säga!

En stolt Kollor-tradition; sushi-torsdag.

Tillsammans med de tre vise männen i form av Erik, Håkan och Anders, som för övrigt är byråns resterande arbetsstyrka, är det verkligen ett ytterst härligt gäng att få vara en del av. Jag ser därför fram emot att få fortsätta arbeta i deras sällskap och lära mig ännu mer kring den grafiska branschen under min tid här på kontoret. Jag hoppas på att kunna utveckla mina egna kunskaper och samtidigt skaffa mig en uppfattning kring hur det egentligen är att få jobba inom yrket i verkliga livet, med skarpa projekt och riktiga kunder.

// Camilla Wallentin
Camilla är praktikant på Kollor under våren. Hon pluggar andra och sista året på Broby Grafiska i Sunne.

Inspirera andra

adminMore than meets the eye