Closeup_inlägg 3

Många bollar i elden

Nu är det dags för ytterligare en smygtitt in i Catinos vardag! Jag heter Petter och är tredjeman i Catino teamet (alltså inte tredjeman som i sämst eller något sånt. Jag är minst lika bra som de andra två, kanske till och med liiite bättre. Utan bara tredje man ut i bloggen…) och det är med oerhört stapplande steg jag kastar mig ut i detta smått surrealistiska sammelsurium som är ”bloggvärlden”.

Min vecka har varit ganska splittrad får jag nog ändå säga. Offerering på nya projekt (kul men alltid svårt), projektmöten ute hos kund, säljmöten, workshops, en hel del administration och så sist men inte minst projektarbete. Alltid uppdelat i precis så små snuttar att det känns som man precis kommer in i något när nästa puck kommer och man måste ställa om hjärnan igen. Hur man planerar sin tid, och loggar och följer upp sin tid för den delen, är ständigt något vi reflekterar över på Catino. Vi blir bättre på det hela tiden men vill utvecklas ännu mer! Vi har bland annat utvecklat vår egen tidslogg (tillsammans med min bror!) men det kommer vi nog prata om i ett annat avsnitt (heter det avsnitt förresten? Märks att jag är ovan bloggare :)…).

Ett av verktygen i vår arsenal, som jag vill pusha för idag, är Webflow. För er som inte känner till det redan så är Webflow en webbaserad plattform för att designa, bygga och hosta snabba och responsiva hemsidor. När de nyligen lanserade CMS funktionalitet bestämde vi oss för att investera i detta verktyg och vi har verkligen inte ångrat oss! För en designbyrå som verkligen älskar användbarhet, tjänstedesign och grafisk design är det nästan oundvikligt att man vid något tillfälle börjar snegla på webbdesign. Vi har tidigare blivit avskräckta då vi helt enkelt inte behärskar kodning, men i och med Webflows intåg i våra liv så finns det nu en lösning även för oss. Med detta verktyg kan man alltså skapa fullt funktionella, helt färdiga, världsklass-hemsidor utan att behöva skriva en enda rad kod! Och detta har jag suttit med på Precision-datorn i veckan. Så härlig känsla att jobba i ett grafiskt gränssnitt och ha full kontroll över designen och samtidigt veta att det man ser på skärmen är det som kommer finnas på sida, ner på pixelnivå!

Jag tog även med mig Dell-datorn på ett av veckans projektmöten ute hos kund. För CAD/solidmodellering använder vi Autodesk Fusion 360 och jag måste erkänna att jag var lite nervös att datorn inte skulle palla att snurra runt och visa upp vår relativt komplexa modell. Men datorn briljerade och och kunden var nöjd! Succé!

Vi syns nästa vecka!

Petter

adminMånga bollar i elden