A Love Story_Kollor Designbyrå_Livet som kreatör

A Love Story

En av våra äldsta, tillika största, kunder är tillverkaren av dentalimplantat, företaget Heraeus Kulzer.

Sagan om Heraeus och Kollor började redan 2004. Vårt allra första möte ägde rum på deras dåvarande kontor i Lund. Ett kontor som bäst kan liknas vid en medium-variant av en städskrubb, inhyst i en tandläkarpraktik. Där inne trängdes personalstyrkan (beståendes av de två ägarna) med produktlådor fyllda till absoluta bristningsgränsen.

Men där och då (i städskrubben) lades också grunden till det samarbete mellan oss som i år fyller tio. Uppdraget var kristallklart: Kollor ska ha totalansvar för all visuell kommunikation som kan tänkas behövas. Produktkataloger, instruktionsmanualer, webbsidor, logotyper och förpackningar till produkterna. Ja, i stort sett allt och lite till!

Uppslag ur Heraeus produktkatalog från 2014.

Vi hade självklart ingen aning om vilken resa det skulle komma att bli.

Idag, drygt 10 år senare, ägs det ”lilla bolaget” av Tysklands största familjeföretag. På huvudkontoret i Helsingborg sitter över 50 anställda och man omsätter nära hundra miljoner, bara på den nordiska marknaden.

Oerhört mycket har förändrats och utvecklats under dessa år. Man har blivit uppköpta, flyttat fyra gånger, fått patent på en alldeles egen och unik lösning och skaffat säljare och kunder över hela världen.

Men en sak består, och det är den täta arbetsrelation som vi utvecklat tillsammans. Man skulle nästan kunna kalla det en typ av förälskelse, eller åtminstone kärlek, för inte en enda gång har vi lämnat varandras sida. For better, for worse, in sickness and in health. Ungefär.

Marknadschef Fredrik Jonsson (tv) och Kollors Anders Algestam.

Nu påbörjar vi ännu en delresa tillsammans med Heraeus, när vi inleder arbetet med en helt ny produktkatalog samt planerar inför ett spännande 2015. Vi tog också chansen att presentera vår nya arbetskamrat, M3800, för våra vänner på Heraeus. Det är nämligen i stor grad hen som kommer att hjälpa oss leverera ännu ett toppjobb!

Inspirera andra

adminA Love Story