Kollor Designbyrå

Håkan Persson, Erik Tencer och Anders ”Anden” Algestam

Vilka är ni?
Mitt namn är Erik Tencer och tillsammans med Håkan Persson driver jag designbyrån Kollor. Kollor har kontor i Helsingborg, men våra kunder finns över hela Sverige. Byrån fyller snart 10 år och vi är mycket stolta över vad vi har åstadkommit och skapat under denna period. Vi är tre personer på kontoret, var och en av oss har egna specialistområden; Håkan är en fena på webbdesign, jag jobbar mycket med det strategiska och Anders är en otroligt kreativ grafisk designer. Vårt främsta fokus ligger inom branding, förpackningsdesign och webbdesign.

Vad arbetar ni med och vad gör er speciella?
Vi är en liten byrå, vilket vi är stolta över och ser som en konkurrensfördel i de flesta fall. Våra kunder är allt från småföretag och start-ups till stora koncerner, men det som förenar dem är deras vilja och förståelse av ett tätt och långsiktigt samarbete där vi tillsammans skapar resultat. Vi lägger ner både själ och hjärta i alla våra projekt och brinner verkligen för det vi gör. Det är en sann passion.

Hur ser en dag ut för er?
Det är en svår fråga eftersom att varje dag ser olika ut hos oss på Kollor. Vi försöker att så ofta som möjligt träffa våra kunder för genomgångar och planering, men den vanligaste av vanliga dagar spenderar vi mest bakom datorn på kontoret. Även om det kanske inte låter så spännande, är datorerna trots allt våra viktigaste redskap i våra arbetsprocesser. Men med ett kontor på knappa 100 kvadratmeter, blir det ändå mycket snack över skärmarna och diskussioner kring design, bilar, sport, musikval och lunchidéer.

Följ Kollors blogg här på Livet som kreatör

Kollor är en liten designbyrå med mycket personlighet där varje lösning skräddarsys efter kundens specifika behov. Hungriga på vad marknaden hade att erbjuda och hur de kunde bli en del av den, startade Erik redan som 20-åring designbyrån Kollor tillsammans med den 5 år äldre Håkan. Vi på Dell ser Erik och Håkan som två sanna inspirationskällor och är övertygade att deras känsla för design och enorma viljekraft betyder mer än erfarenhet i början av en karriär inom design. Det ska bli ett nöje att följa Kollors vardag och få en inblick i hur livet på en designbyrå ser ut.

Ta del av Kollor Designbyrås tidigare arbeten

Kollor Designbyrå vässar förpackningar åt á la Eco

Se hur Kollor Designbyrå förnyade Griabs visuella identitet

adminKollor Designbyrå