Inspirationsexplosion och ominstallation_Kollor_Livet Som Kreatör

Inspirationsexplosion och ominstallation!

I förra veckans blogginlägg berättade vi om det vitala i att känna igen en bra idé. Men hur och varifrån kommer alla dessa idéer då?

Som vi varit inne på tidigare, kan de i teorin komma var- och närsomhelst. Men ibland behöver man lite hjälp på traven. Ett sätt kan vara att omge sig med andra kreativa och inspirerande människor, ett annat kan vara att besöka inspirerande platser.

Precis hemkommen från Barcelona, kan jag bekräfta att det funkar. Riktigt bra dessutom! Är visserligen ingen stor fan av själva flyg-biten, men det uppvägs av känslan att anlända till destinationen. Barcelona är faktiskt lite av en personlig inspirationsfavorit även om London och Amsterdam sniffar. Dessutom har jag turen att ha vänner på plats, som mer än gärna hjälper till att upptäcka smultronställena och undvika de klassiska turistfällorna.

Gotico, i hjärtat av Barcelona.

Bland de saker jag gillar mest med Barcelona är att man kan gå precis överallt. Från de gamla gotiska kvarteren med alla sina mysiga smågator och gränder upp till bergshöjder med otroliga vyer.

Snabbt summerat, det blev en långhelg fylld av galleribesök, katalanska specialiteter i form av calcots (grillade vårlökar), skapande och självklart en eller annan tapastallrik med rätt tillbehör ;)

Katalanerna visar hur man äter Calcots.

Medan jag njöt av Barcelona, har de andra på kontoret jobbat stenhårt med våra pågående projekt. Utöver det är Håkan i full gång med att installera om vår hjälpreda, Dell M3800. Han berättar varför:

– Som gammal dator- och nätverkstekniker har jag utvecklat en aversion (J) mot färdiginstallerade maskiner. Oftast brukar det följa med en massa förinstallerade program som tillverkaren i all välmening lagt in. Men vi använder sällan programmen. Utöver det kom vår Dell M3800 med Windows 8 installerat. Ett operativsystem som vi testat på andra maskiner och inte fallit för. Likväl har vi kört på detta fram till nu för att få en bra helhetsbild av datorn.

Maskinen är helt underbart snabb och SSD-disken gör att man vid uppstart är igång på ett nafs. Skön känsla jämfört med datorer med ”vanliga” mekaniska diskar. Dessutom ett stort plus när man startar/stänger program som Photoshop och InDesign flera gånger dagligen. Att M3800 dessutom har 16GB ram skadar inte heller :)

Efter några samtal fick vi även loss en dockningsstation (4K Displaylink) samt ett tangentbord från Dell. Dockan är riktigt bra och tillåter en att koppla in flertalet monitorer samt alla USB-prylar vilket är riktigt skönt. Nu kan vi i lugn och ro ha paletter och debugger-fönster på en monitor och det man faktiskt jobbar med uppe på den högupplösta UP3214Q. Det är en enorm fördel.

Då det i huvudsak varit jag som arbetat med datorn har jag nu beslutat att installera om den och återvända till en något äldre version av Windows, nämligen Windows 7. Åtminstone tills dess att det finns ett bättre alternativ. Många program vi använder trivs bättre i den miljön. Nästa gång vi hörs så vet vi hur vår hjälpreda M3800 fungerar tillsammans med Windows 7.

Mot stjärnorna!

Inspirera andra!

Admin2Inspirationsexplosion och ominstallation!