g

Inspiration

Jag tänkte dela med mig av vart jag hittar min inspiration och även ge ett konkret exempel på där jag inspirerades av arkitektur och inredningsdesign för att skapa mina 3D-illustrationer.  Att berätta för folk att man inspireras av musik, konst, mode kan bli ganska flummigt, så jag skulle vilja dela med mig av något mer konkret.  Här kommer lite bloggar som har en bra blandning mellan konst, mode, arkitektur och musik.

När jag hittar något som jag gillar så pinnar jag direkt till min board ”Random inspiration”. Pinterest är verkligen ett perfekt verktyg för inspiration & moodboards.  Kolla in min pinterest här.

1. Adult art club – En blandning av allt som jag nämnt ovan, uppdateras ganska ofta.

2. Benbentobox  -Perfekt för moodboards, allt är indelat i färger. Här hittar jag väldigt mycket fint.

3. Enfant terrible – Udda saker och sköna GIF:ar

4. This is Colossal –  Ingen blogg, utan mer en portal för konst, design, foto osv. Här kan man hitta allt. Uppdateras varje dag.

5. Behance – En självklarhet, här har jag varit medlem i flera år och man blir stum av all talang som finns ute i världen. Tryck på ”Discover” och se själv. Om man vill besöka min profil så hittar man den här: behance.net/Eliasklingen.

6. jpgs-only – En skön tumblr med lite mer ovanliga bilder.

7. todayilovethis – Bra blandning av foto, konst och typografi.

Nyligen började jag på en ny serie illustrationer, jag vet inte hur många det ska bli utan jag kör på så länge det känns kul. Det här är ett bra exempel på sidoprojekt som jag brukar göra. Jag brukar skapa ett skönt manér som man sen lätt kan bygga vidare på och producera flera bilder så att det blir en serie.

Vanligtvis så brukar jag leta efter inspiration inom de fält som jag själv sysslar med. Till exempel 3D, grafisk design och illustration. Men den här gången så kom jag av en slump in på en blogg som endast postade inredningsbilder och arkitektur. Jag provade då att blanda min stil med det jag såg och kom fram till ett resultat som jag gillade. Jag tror att saker blir riktigt intressanta om man är lyhörd och vågar kolla in nya obekanta områden. Det är också extremt viktigt att experimentera och misslyckas. Jag har säkert 200 mappar på min dator som är fyllda med skräp. Majoriteten av alla personliga projekt jag gör blir ganska risiga, men om det kommer tre lyckade projekt av tio så är jag nöjd.

Jag provade att rendera om bilderna med min Precision M5510 och renderingstiden var helt klart kortare än innan. På en stillbild så spelar det mindre roll, men om man animerar och kan spara några sekunder på varje frame så är det stor skillnad om man till exempel renderar ut 3000 frames.

adminInspiration