vin1

Hur kan man utvärdera sin design?

På Catino använder vi många olika metoder och verktyg för att skapa, visualisera och utvärdera våra idéer. När det handlar om att utveckla idéer kring form och funktion försöker vi sitta så länge som möjligt med penna och papper eftersom det är det snabbaste sättet att tänka på. Så fort något börjar bearbetas i datorn blir det för noggrant och vi tvingas hela tiden fatta onödiga beslut som enkelt kan ignoreras i en skiss.

Just nu jobbar vi bland annat med att designa en vinetikett till ett vin som kommer finnas på systemet till hösten. I den här processen har vi märkt att det är svårt att sitta länge med penna och papper eftersom det handlar mycket om typografi samt att upplevelsen av etiketten förändras mycket när den appliceras på en flaska. Vi gjorde därför lite snabbt idéarbete för hand och började sedan testa olika typsnitt och kompositioner i Illustrator.

För att snabbt kunna utvärdera våra Illustrator-idéer skapade vi en realtids mock-up i Blender. Den består av en vinflaska som har två Photoshop-texturer mappade på sig, en framsideetikett och en baksideetikett. Båda texturerna är kopplade till samma material och materialet är uppbyggt på ett sätt att Blender gör en etikett där det finns pixlar i Photoshop-filen och där det är transparent blir det istället bara glas.

Med det här arbetssättet kan vi länka skisser från Illustrator till Photoshop och byta etikett genom att tända och släcka objekten i Photoshop och sedan snabbt se resultatet i Blender. Titta på filmen i inlägget om du vill se hur det fungerar. Väldigt smidigt och kul att se sitt resultat snabbt och när allt är förberett är det bara att testa alla idéer direkt.

Så ett litet tips till kreatörer där ute som vill kunna visa och utvärdera sina idéer: skaffa Blender och lägg lite tid på att lära er hur det fungerar. Det är gratis, finns till alla plattformar och det finns väldigt mycket hjälp att hitta online.

Den här veckan kommer vi att fortsätta iterera designen på vinetiketterna och på fredag åker jag till New York för att få lite färsk inspiration!

Jonatan

adminHur kan man utvärdera sin design?