plejd

Första veckan

Det har varit en stressig första vecka med möten, mycket att producera och bara två tredjedels styrka på kontoret. Jag som är van vid att sitta i Mac med mina egna inställningar måste säga att det har varit svårare än väntat att vänja mig vid att arbeta i en Windows-miljö, men tycker ändå att det har gått förhållandevis bra.

Förra veckan fick den nya datorn en plats i vår så kallade fokushörna, och denna vecka har vi installerat fler programvaror och anpassat Windows för att den ska gå att använda så smidigt som möjligt. Mitt arbete har framförallt bestått i att producera bildmaterial i Blender och Photoshop åt Plejd som i veckan kommer att lansera en ny hemsida.

Blender och Adobe Photoshop finns till både Mac OS och Windows och fungerar på samma sätt i båda miljöerna. Vi använder Adobes programvaror dagligen och allting går att synka över Creative Cloud, så att byta till en Dell-dator har gått väldigt smidigt där. Det är framförallt filhanteraren och annorlunda kortkommandon (ctrl istället för cmd) som ställer till det när arbetet behöver gå undan, men utöver det reflekterar jag inte så mycket över skillnader.

När det kommer till prestanda så tycker jag den sköter sig bra och det är ingen märkbar skillnad mot min iMac när jag arbetar i Blender och Photoshop. Datorn hängde sig några gånger när jag försökte spela in skärmen samtidigt som jag körde både Blender och Photoshop. Annars är grafikkortet grymt och jag tror att det är snabbare på att rendera bilder än iMacens grafikkort. Jag ska försöka göra en jämförelse nästa vecka och rapporterar mer om det då!

En fördel med en bra renderingsmaskin har varit att jag har kunnat rendera bilder på en dator samtidigt som jag har redigerat färdiga bilder i Photoshop på den andra datorn.

Jag satte ihop en liten film där jag gör en bild på för att visa processen, det är dock en timmes jobb på 30 sekunder så det kan vara lite svårt att hänga med.

Hörs nästa vecka!

Jonatan

adminFörsta veckan