Kaffegök - Cinematik

Filmredigering och kaffegök!

Senaste veckan har vi mest suttit inne och häckat framför filmredigeringsprogrammet. Det har ju filmats en hel del projekt den senaste tiden, så det fanns en del att beta av. Som tur var så passade det på att vara lite ruggigt väder samtidigt. I dag har vi påbörjar klippningen av den största reklamfilmen, som vi väntas ha en första version av senast i slutet av nästa vecka.

Inom kort förväntas också nästa webb-film till Fortnox att kunna spelas in. Som ni kanske minns medverkar Fotograf Joakim Lenell i den första filmen, som spelades in i början av juli.

Vi använder oss av Adobe-sviten i vårt dagliga arbete, och då främst videoredigeringsprogrammet Premiere CC. Men även After Effects och Photoshop används flitigt. Trevligt nog letar sig fler och fler funktioner in till Premiere, som tidigare var exklusiva för After Effects. Vilket snabbar upp arbetet, även om kopplingen mellan programmen fungerar väldigt smidigt för det mesta!

Som ni också ser i bilden så avnjuter vi några kaffegökar samtidigt som vi arbetar, det tillhör tyvärr inte det vardagliga. Men i dag är inte som vilken annan dag, BBI (Blekinge Business Incubator) anordnar nämligen ett Summer Party för sina medlemmar och det blir samtidigt som ett slags avsked för vår tid i inkubatorn, efter nästan tre år. I början av nästa månad flyttar vi till nya och större lokaler ute på piren i Karlshamn, där vi kommer stå på helt egna ben. I praktiken är det inget jättestort steg, faktiskt bara några meter från där vi sitter i dag, men det kommer definitivt innebära en ny frisk fläkt för oss och vår verksamhet. Så i dag tillåter vi oss några gökar i kaffet på arbetstid!

/ Johan & Mikael

Admin2Filmredigering och kaffegök!