inlägg nr 9_4

Feber, jobb och kortkommandon

Hej!

Jag har varit hemma från Bali i snart en månad och varit sjuk i stort sätt sedan jag kom hem. Riktigt typiskt efter att man har levt på en tropisk ö en längre tid och sedan sätter fötterna på svensk mark igen. Jag har legat sjuk stora delar av helgen – riktigt segt..

Jag älskar verkligen att jobba som frilansfotograf men ibland i stunder, som när jag är sjuk, önskar jag att det gick att ”ringa-in” och sjukanmäla sig. Som frilansare får jag dock bara ta mig i kragen och kriga för att få jobbet gjort och kunden nöjd, det är ju det som är huvudsaken. Jag har själv verkligen jättesvårt för gnälliga människor som klagar hela tiden, och den som allra minst vill höra någon gnälla är kunden som betalar för det arbete jag lovat att leverera. Av just denna anledning behöver jag helt enkelt låtsas att jag inte är sjuk och försöka arbeta så gott jag kan ändå.

Veckan som gått har minst sagt varit krävande med flera stycken plåtningar. Håller nu på med en jäkligt rolig grej för Uber och Warner Studios som jag tyvärr inte får prata om ännu, men om ni håller koll på min instagram @Niklasnyman och Ubers instagram @Uber, så kommer det redan på tisdag komma ut en liten teaser. Detta projektet äter just nu väldigt mycket av min tid men samtidigt så älskar jag att jobba under press då jag själv tycker att jag presterar bättre då.

Jag gjorde även en plåtning i fredags hemma hos mig, i min lägenhet i Vasastan, tillsammans med en ny kund som heter MRG Wines. Jag har fått uppdraget att bygga upp en massiv bildbank åt kunden och se till att forma deras bildspråk och bygga upp  varumärke. Ett riktigt kul uppdrag!

I lördags plåtade jag med mina fantastiska vänner som äger en nystartad restaurang, Agrikultur som ligger på Roslagsgatan 43 i Stockholm. Helt magiskt käk, kolla in deras hemsida här: Agrikultur. Hur som helst, vi gjorde en plåtning för ett magasin som heter Condé Nast Traveller, kolla även in deras instagram @cntraveler.  Artikeln kommer tyvärr inte gå live förrän i juni/juli någon gång, I will keep you posted.

I min rubrik står det kortkommandon också, något jag känner att jag vill snacka lite om. Som ni kan se på denna veckans bilder, blev det ju några timmar i sängen i helgen. Jag passade därför på att försöka lära mig lite kortkommandon på min Precision, väldigt bra syssla när man är sjuk och rastlös, men inte riktigt har orken att jobba. Jag har haft en rejäl uppförsbacke när det kommer till processen att gå över från Mac till Pc, och kommer på mig själv att bli ganska irriterad för att jag inte kan jobba på ett smidigt sätt på grund av omställningen. Det handlar självklart inte om att datorn är dålig utan bara om att jag inte kan alla kortkommandon som jag använder i mitt vardagliga arbetsflöde på min Mac.  Jag känner att jag i helgen faktiskt lärde mig en hel del, men det är fortfarande segt att jag inte känner mig riktigt hemma med en produkt som jag behöver kunna jobba snabbt och effektivt med.

Jag är verkligen inte teknisk av mig så jag antar att övergången från en Mac till en Pc blir extra tuff för mig. Jag gör mitt allra bästa och märker själv att jag gör framsteg varje dag, vilket givetvis resulterar i att jag börjar gilla burken mer och mer!

Jag skickar med en lista på lite kortkommandon samt ett par bilder på datorn i helgens kontorsmiljö.

Vi ses nästa vecka och glöm inte följa mig på instagram: @Niklasnyman

/Niklas

adminFeber, jobb och kortkommandon