Elding Oscarson

Vilka är ni?
Vi heter Jonas Elding och Johan Oscarson, tillsammans driver vi arkitektbyrån Elding Oscarson. Vi träffades redan 1994 när vi båda läste till arkitekter i Lund men efter utbildningen skiljdes vi åt då Jonas flyttade till Japan och Johan till Stockholm för att arbeta på varsitt håll. Men under åren fortsatte vi att hålla kontakten och pratade ofta om att starta något tillsammans. Så till sist bestämde vi oss och under 2007 drog vi igång med vårt första projekt, ett townhouse i Landskrona som vi även lyckades vinna såväl nationella som internationella priser för.

Vad arbetar ni med och vad gör er speciella?
Vi brinner oerhört starkt för det vi gör och arbetar med olika typer av designdrivna uppdrag – från byggnader till inredning och produktdesign. Men inget vi gör blir det andra likt då varje projekt har sin egen personlighet. Vi intresseras av allt från små detaljer till stora övergripande koncept och det är väldigt viktigt för oss att kunna arbeta såväl uppför som nedför skalan och inte bli specialister på något specifikt. För oss handlar det mer om att hela tiden lära sig och att studera varje projekt och uppgift var för sig. När projekten blir relevanta, unika och berättande för den användare eller plats som de utformats för – då har vi nått framgång och skapat ett lyckat projekt.

Hur ser en dag ut för er?
Eftersom vi gör så många olika projekt, i olika länder och miljöer skiljer sig dagarna väldigt mycket från varandra. Vi arbetar även i olika konstellationer beroende på projekt men återkommande arbetsuppgifter är möten, platsbesök, modellarbete och en hel del tid vid ritbordet. Så en hel del tid spenderas i det gamla pannrummet i industribyggnaden på Åsögatan i Stockholm som utgör vårt kontor och där vi trivs väldigt bra!

Följ Elding Oscarsons blogg här på Livet som kreatör

Elding Oscarson må vara en mindre arkitektbyrå men som lyckats placerat sig i toppskiktet bland svenska arkitekter och dessutom utsetts till årets arkitekt. De har även ett flertal priser och nomineringar i ryggen, däribland en nominering till Kasper Salin-priset, Sveriges mest prestigfyllda arkitekturpris. Vi på Dell tycker att det ska bli jättekul och spännande att få ta del av de kreativa och intressanta projekt som Elding Oscarson arbetar med och få en inblick i hur deras dagliga arbete ser ut under de kommande veckorna.

Ta del av Elding Oscarsons tidigare arbeten

Mölle av Elding Oscarson

Skissernas Museum av Elding Oscarson

adminElding Oscarson