Den kreativa duon

Vi är den kreativa filmskaparduon Cinematik, bestående av Johan Cederholm och Mikael Berglund. Vi har tidigare bloggat lite halvt på vår hemsida, men det är något som vi alltid velat ta tag i mer helhjärtat. Så när vi blev tillfrågade att testköra Dells laptop, Precision M3800, och samtidigt få möjligheten att blogga på Livet Som Kreatör, så tvekade vi inte en sekund att hoppa på tåget!

För att sammanfatta vår berättelse, fram till var vi är idag, så måste vi backa till 2007, året som vi träffades för första gången. Platsen var Blekinge Tekniska Högskola i Karlshamn där vi snabbt insåg att vi kompletterade varandra väl när det kom till filmskapande. Johan med sin passion för berättande och Micke med sitt fotografiska öga.

Utbildningen som vi pluggade var inom medieteknik och väldigt projektuppbyggd, vilket innebar att vi kunde styra den mycket mot just film och hela sista året arbetade vi tillsammans, bland annat med vår första kortfilm, Recúrrens, som ni kan kika på här.

Så snart vi tagit examen anmälde vi oss till Startup Camp, en sommarkurs som vi ägnade åt att lägga grunden för och starta upp vår filmverksamhet. Efter tveksamma namnförslag som Filmofanten, Molekylen och Hokus Fokus så landade valet slutligen på Cinematik, som vi levt och frodats som sedan dess.

Vi drev företaget hemifrån på varsitt håll under cirka ett halvår, vilket inte kändes optimalt. Efter att mest ha gjort egna kortfilmer och små musikvideos, började vi rikta oss mer mot företag. Samtidigt hade vi en törst efter nya intryck och en större stad, vilket tog oss till Malmö där vi bildade ett kollektiv. Under nästan ett år insöp vi storstadslivet, filmade, festade och käkade falafel. Men inte heller denna miljö kändes helt optimal. Vi beslöt oss för att återvända till Karlshamn och gick med i Blekinge Business Incubator, som gett råd och guidat oss i djungeln som egenföretagare sedan dess.

Det är här vi står idag, som fullfjädrat filmproduktionsbolag. Mot höstkanten kommer vi skaffa ny lokal och stå på egna ben igen efter snart tre år i denna företagskuvös. Något som känns både spännande och lite stressigt. Sommaren kommer bjuda på några riktigt spännande produktioner. Det enda vi kan avslöja just nu är att minst ett projekt kommer ta oss till nya höjder, bokstavligt talat!

// Johan & Mikael

Admin2Den kreativa duon