Produktbilder1

Dags att ta farväl

Hej!

Då var det dags för mitt sista inlägg här på Livet Som Kreatör och ta farväl av er. När jag klev på detta projektet så var det med blandade känslor måste jag erkänna. Jag anser inte mig själv vara en person som är speciellt duktig på att formulera mig i text och är som jag nämnt innan verkligen ingen jätteteknisk person. Trotts detta så ska jag erkänna att det faktiskt vara ganska kul att få skriva av sig lite och ge folk en inblick i vad jag gör och hur det kan vara att jobba som fotograf. Jag trodde aldrig att folk skulle uppskatta att läsa vad jag skrivit men jag har fått oerhört mycket bra respons på mina inlägg vilket har varit en enormt stor lättnad och en riktig ego-boost. Den tekniska biten som ni i och för sig inte har fått så mycket av från mig, har fortfarande varit något jag kämpat med och det är detta jag ska försöka skriva om lite i mitt sista inlägg.

När jag tackade ja till att blogga för Dell var det väldigt tydligt att jag inte behöver skriva vad någon annan vill höra eller vad framförallt Dell vill höra, utan man tryckte verkligen på att jag skulle vara ärlig utifrån vad jag tyckte om produkterna – vilket jag givetvis har varit och kommer att vara även i detta inlägg.

Vi börjar med att prata lite om datorn, Precision M5510. Jag vill framförallt trycka på designen här, jag tycker Dell har fått fram en riktigt snygg dator vilket faktiskt har en väldigt stor betydelse när man väl ska köpa nytt. Utsidan på datorn är riktigt läcker med sin matta stål-finish. Skärmen är verkligen av de saker som jag tycker är mest positiv med datorn. Den smala kanten runtom gör att man får så mycket yta som möjligt av skärmen och färgerna är fantastiska. Det gäller att ställa in inställningarna i förväg annars kan vissa saker så som text på mappar mm blir väldigt liten för att kunna klara av upplösningen. Den riktigt råa “stealth” looken på carbon utseendet inne i datorn är sjukt läckert och passar mig perfekt som älskar svart. Utseendet som sagt är det inga som helst problem med men det är en sak som irriterat mig lite. Jag förstår inte varför man satt datorns högtalare på undersidan av datorn. När man sitter och jobbar på den så som alla gör med båda sina händer och armar på den så täcker man högtalarna och ljudet blir tyvärr en negativ upplevelse, ljudet känns lite som om det är i en burk.

Om vi pratar lite om datorns hastighet och prestanda finns det egentligen inget dåligt att säga. Som Dell själva beskriver så har de fyllt den med massa godis för att allt ska gå så snabbt som möjligt. Den tar framförallt överföringarna väldigt snabbt vilket är ett plus när man jobbar med väldigt mycket och tunga filer. Kollar man på vad det finns för prestanda i datorn vet man att den inte kommer svika en när det trycker på i stresskanalerna helt enkelt. Jag har haft några saker som varit lite oroväckande dock och det är vid några tillfällen då jag fällt ihop min dator, packat ner den i väskan och sen begett mig vidare. Jag har efter en stund känt en brännande känsla i ryggen och det är då datorn som är så varm som att den ska brinna upp. Det kanske är jag som har fel inställningar på datorn men detta kan varken vara bra för datorn eller brandrisken.

Något jag inte kan undvika att prata om är självklart övergången från Apple till PC. Är man vad vid ett mönster är det svårt att bryta det helt enkelt. Jag tycker att Apple är väldigt mycket enklare att jobba med men detta behöver inte betyda att det faktiskt är så utan bara att jag är van vid att sitta med den och att jag lärt mig jobba på ett snabbt och effektivt sätt. Skulle jag lägga ännu mer tid på att lära mgíg alla kortkommandon på min 5510 så kanske det inte alls skulle vara så stor skillnad. När övergången tyvärr blir väldigt tidskrävande och ibland rent av jobbig är det lätt att man går tillbaka till gamla vanor och jag kommer därför i fortsättningen att jobba vidare med min Apple.

Något som jag däremot kommer fortsätta med är dock att använda min skärm Ultrasharp UP2716D från Dell. Här finns det ingen övergångsperiod som kan få mig att tveka utan detta är verkligen en riktigt grym skärm. Jag har vid flera tillfällen haft med mig skärmen på fotograferingar och jag gillar verkligen hur enkel den är att sätta ihop och packa ner igen. Skärmen kommer i 3 väldigt enkla delar som man sätter ihop på bara några sekunder. Sen är det bara att plugga in sin strömkabel och sist men inte minst en kabel till. En HDMI med adapter på till datorn. Samma som på datorn har Dell här valt att köra en riktigt tunn kant runtom för att man ska få så mycket bildskärm som möjligt. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga än att detta är en riktigt lätthanterlig och bra skärm som jag absolut kan rekommendera till folk att skaffa!

Jag vill passa på att tacka alla som har läst och följt mig här på Livet Som Kreatör och jag vill även tacka Dell som valt att ha med mig på detta projektet. Ni får alla gärna fortsätta följa mig på min instagram Niklas Nyman där jag kommer köra på som vanligt men en massa roliga projekt, jobb och bilder framöver. Jag hoppas att ni har uppskattat min tid här och att vi ser mer av varandra i framtiden!

/Fotograf Niklas Nyman

adminDags att ta farväl