4

Amos Rex

Hej!

Förra veckan så blev äntligen ett projekt klart som jag har jobbat med i otroligt många timmar. Jag blev kontaktad av en byrå som heter Both, från Finland. De ville ha hjälp med att skapa en 3D-illusion som skulle innehålla en neonskylt som stack ut ur ett hål i väggen. Kunden var Amos Andersons konstmuseum i Helsingfors de håller på med att bygga om muséet så illustrationen ska täcka själva arbetsplatsen.

Jag fick tidigt skisser och förslag på layout & typografi och vi satte själva skylten rätt snabbt. Deras art direction var verkligen grym, jag har aldrig jobbat med en så proffsig byrå tidigare. Deras vision var tydlig och man kände direkt att dom hade tänkt igenom idén noggrant. Det är något som är ganska ovanligt annars, vanligtvis brukar jag få väldigt vaga instruktioner och AD:n har ofta svårt att beskriva vad dom är ute efter.

Eftersom vi ville skapa en illusion så var det väldigt noga att jag byggde själva 3D-scenen i verkliga mått. Jag fick också placera kameran i 3D-programet i huvudhöjd (ca 170 cm högt upp) och i rätt avstånd från väggen, så att vinkeln skulle bli korrekt. Illusionen fungerar såklart bara från en viss punkt, går man åt sidan så ser man hur bilden förvrängs. Hela idén med skylten är att folk ska interagera med den och posta på instagram med hashtagen #Amosrex.

Jag lade väldigt mycket tid på att modellera detaljerna, det var viktigt eftersom den skulle tryckas upp såpass stort (ca 8x20m). I början var det sjukt svårt att förstå hur vinklarna och perspektivet skulle vara, jag var tvungen att skissa på papper och göra fysiska mockups för att greppa. Det blev ett gäng korrundor för att få till rätt känsla och efter mycket slit så blev den klar. Förhoppningsvis får jag göra mer liknande projekt i framtiden, det var verkligen kul att få göra något så kreativt!

Nedan kan ni se processen i bilder. Om ni råkar befinna er i Helsingfors så borde ni ta en titt! Vi hörs om en vecka.

Tidig skiss:

Utrenderad bild redo för tryck:

På plats:

adminAmos Rex