DCIM100GOPRO

Ajöss och tack för fisken!

Dags för oss att knyta ihop säcken med vårt sista inlägg. Under de gånga tolv veckorna har vi både utmanats, inspirerats och stimulerats. Dels genom att testa ny hårdvara, men det har även varit en nyhet för oss att blogga. Vi var beredda på att det skulle vara knepigt, vad ska man skriva om liksom? Så här i efterhand ser vi att det handlat mest om pågående projekt eller vilka verktyg vi använder. Det har kommit direkt från verksamheten här på kontoret, och vi hoppas det gett en god inblick i vår vardag. Det vi också lärt oss är att se på oss själva lite utifrån, man tvingas till det när man ska berätta för någon annan. Lärorikt!

Vad som väntar oss framöver är fortsatt en hel del grafiska jobb, vi är tydligen väldigt duktiga på det, och blir kontinuerligt rekommenderade av våra kunder. Vi håller på att avsluta en förpackningsdesign för en produkt inom IoT-segmentet, det är kul, och vi hoppas att vinet vi designar etiketten till kommer dyka upp på hyllorna på Systembolaget i höst. Håll utkik! En annan sak ni får hålla utkik efter är en produkt vi är väldigt stolta över som lanseras i höst. Det är en konsumentprodukt som lanseras i stor skala, där vi gjort ett gediget designjobb. Vi kan tyvärr inte berätta vad det handlar om än, men vi låter er veta, lovar. Vad vi också ser fram emot är att fortsätta piffa till vår balkong här på kontoret, som vi ska njuta av när våren och sommar kommer! (därav en bild på vår balkong).

Utrustningen

Vi vill också avsluta med att summera vår upplevelse av utrustningen vi använt, en laptop och en stationär 27-tums skärm. Datorn har grym prestanda, den är snabb och mäter sig på många sätt med våra stationära iMac’s. Eftersom det är en kraftfull laptop får batteritiden stryka på foten lite, samt vikten på datorn. Det som dock är sämst med datorn är Windows, vilket egentligen inte har med datorn att göra. När man är van vid att använda Mac förvånas man över hur krångligt ett operativsystem kan vara och undrar varför man inte gör det mer användarvänligt. Fördelen är i och för sig att kunna testa av filer, hemsidor och dylikt i en Windows-miljö för att se hur en mottagare kommer uppleva det.

Bildskärmen är bra, den har stor yta och bra färgåtergivning. Dock borde upplösningen vara högre, vi upplever att upplösningen är inställd på max blir ändå inte upplevelsen skarp.

May the force be with you!

adminAjöss och tack för fisken!