Produktbilder1

Off to Bali

Hej! Niklas Nyman heter jag och arbetar som frilansfotograf i Stockholm, och runt om i världen. Det är nu dags för mig att göra något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag ska blogga i 12 veckor här på Dells plattform Livet Som Kreatör. Upplägget som följer är ett inlägg i veckan där jag berättar lite om vad jag gör i mitt yrke och hur jag jobbar med Dells produkter. Som fotograf har jag en förkärlek till bilden som uttrycksform, just därför faller det sig ganska naturligt för mig att det kommer bli mer bilder än text på min blogg.

Projektet började med att jag fick förfrågan om jag var intresserad av att testa två av Dells senaste produkter; den mobila arbetsstationen Precision M5510, och UltraSharp UP2716D, en av Dells 4K-skärmar. Jag måste börja med att erkänna att jag till en början var väldigt skeptisk då jag de senaste 10 åren suttit på en Mac och arbetat, precis som de flesta i min bransch gör. Men efter att ha fått känna lite på Dells produkter så har jag nu beslutat mig för att ge det en chans och vidga mina vyer en aning.

Jag passade på att dokumentera mina första intryck av produkterna, och tänkte passa på att visa er min upplevelse genom kameralinsen.

M5510 är en dator som är fullpackad med massa godis, om man kollar in specifikationen över all den teknik som finns i den. För mig, och som säkert för många andra, är det bara en massa siffror och text, och det man i slutändan vill är att den ska prestera bra i arbetssammanhang, något som ska bli intressant att utvärdera när jag hunnit testa den ”hands on”.

Tycker verkligen att Dell har lyckats få fram en extremt snygg dator med sin matta finish utanpå och tunna design. Måste också säga att jag älskar ytan runt omkring styrplatta och tangentbordet som idag har en carbon-känsla och look. Både skärmen på laptopen och den stora 4K-skärmen har Dell verkligen utnyttjat till fullo och har sett till att utnyttja maximalt av skärmens höjd och bredd. Det lilla jag hittills har sett av kvalitén och upplösningen har varit riktigt riktigt bra och jag känner att här ligger Dell i framkant.

Just i detta nu, när jag sitter och skriver mitt första inlägg, befinner jag mig i Doha och gör min mellanlandning påväg till Bali, där jag kommer befinna mig under en månad både för jobb och lite nöje. Självklart har min Precision M5510 fått följa med på resan, allt för att testa hur det är att jobba på denna laptop on the road – mitt ute på en paradisö. Jag brukar så ofta jag kan åka till Bali för att kombinera nytta med nöje och det ska verkligen bli intressant att se hur jag kan jobba med en PC efter så många år på en Mac.

Nej, nu är det dags att hoppa på sista flighten mot Bali! Vi hörs nästa vecka!

Och glöm förresten inte att följa min resa på snapchat: niklasnyman och instagram: @niklasnyman

adminOff to Bali